Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τα τρομερά μαύρα σκυλιά ή σκυλιά της κολάσεως

Έρχονται από το πουθενά.
Τα σκυλιά της κόλασης έχουν τρομακτική θωριά και πολύ άγριες διαθέσεις.





Εμφανίζονται ξαφνικά δίπλα σου μέσα στο σκοτάδι, τρέχουν στο πλάι σου για λίγο κι ύστερα εξαφανίζονται.
Συνήθως δεν βλάπτουν κανένα, παρόλο που τρομάζεις βλέποντάς τα.
Όμως, όπως υποστηρίζουν μερικές αναφορές, τα εξωπραγματικά αυτά ζώα μπορούν να γίνουν πραγματικά επικίνδυνα.

Σκύλοι επιτίθενται σε εκκλησίασμα.

Ένα κυριακάτικο πρωινό, τον Αύγουστο του 1577, ο κόσμος που βρισκόταν συγκεντρωμένος στον καθεδρικό της αγγλικής πόλης Μπάνγκυ, έζησε ένα τρομερό σοκ. Στη μέση της λειτουργίας, ξέσπασε μια τρομερή θύελλα γύρω από την εκκλησία. Ξαφνικά, στο κέντρο του ιερού εμφανίστηκε ένα μαύρο σκυλί. Έτρεξε ανάμεσα σε δύο μέλη του ποιμνίου που ετοιμάζονταν να γονατίσουν για να προσευχηθούν. Όπως ειπώθηκε, "ο κύων συνέτριψε τας κεφαλάς αμφοτέρων διά μιάς και μόνον κινήσεως, ούτως ώστε κατά την στιγμήν εις οίαν ήγγιξον την γην, ήσαν ήδη νεκροί ..."
Στο ίδιο περιστατικό, ένας άλλος εκκλησιαζόμενος δέχτηκε στην πλάτη μια δαγκωνιά. Έπεσε στο πάτωμα σφαδάζοντας και όπως αναφέρει το χρονικό, άρχισε να συρρικνώνεται, "ως ιμάς δέρματος τοποθετηθείς εγγύς του πυρός ...". Το πιο παράδοξο είναι ότι ο άνθρωπος αυτός "δεν απέθανεν, αλλά πιστεύεται ότι ζει έως τα ημέρας ημών .."
Μια παρόμοια ιστορία - σχετική με εμφάνιση μαύρου σκυλιού σε εκκλησία - συνέβη τον ίδιο μήνα ή την ίδια μέρα σύμφωνα με άλλες πηγές, στο Μπλάυθμεθ, μια πολίχνη σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Μπάνγκυ. Στο περιστατικό αυτό, το σκυλί εμφανίστηκε πάνω σ' ένα δοκάρι της εκκλησίας, πήδηξε στο έδαφος και "εφόνευσε άνδρας δύο και κατέκαυσεν την χείραν τρίτου, όστις ευρίσκετο εν συνοδεία των δύο εκείνων οίοι εφονεύθησαν υπό του εισβολέως ..." Ειπώθηκε μάλιστα, ότι στην εκκλησία έμειναν τα φλεγόμενα αποτυπώματα που άφησε πίσω του το σκυλί καθώς έφευγε.
Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, στις εργασίες αναστήλωσης οι εργάτες έξυσαν τη μπογιά από την πόρτα της εκκλησίας και ανακάλυψαν ότι υπήρχαν εκεί σημάδια φωτιάς!
Το μαύρο σκυλί θεωρείται σημάδι του διαβόλου, αλλά κι αυτός έχει σήμερα πια εκσυγχρονίσει τα οπλικά του συστήματα και έτσι με το καιρό οι εμφανίσεις των μαύρων σκυλιών μειώθηκαν ... (αν και δεν έχουν εκλείψει).

Υπάρχουν πράγματι τα μαύρα σκυλιά;

Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι θεάσεις μαύρων σκυλιών είναι ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πραγματικότητα. Κατά τη γνώμη τους, οι άνθρωποι που είπαν ότι είδαν μαύρα σκυλιά, είδαν πράγματι κάτι, μόνο που αυτό το κάτι - τα σκυλιά - στην ουσία δεν προερχόταν από τη δική μας πραγματικότητα.
Άλλοι υποστηρίζουν πως όσοι έχουν πει ότι είδαν κάποτε μαύρα σκυλιά, μπορεί να πιστεύουν ότι είδαν τα ζώα αυτά, αλλά τελικά, ό,τι κι αν εμφανίστηκε με την ιδέα του μαύρου σκυλιού, αντιστοιχούσε με κάτι που πήγαζε από ένα βαθύτερο σημείο του μυαλού τους.

Προάγγελοι θανάτου;

Σ' ένα περιστατικό που συνέβη το 1893, στο Νόρφολκ της Αγγλίας δύο άντρες που επέβαιναν σ' ένα κάρο, αναγκάστηκαν να σταματήσουν, λόγω της ξαφνικής εμφάνισης ενός μαύρου σκυλιού στη μέση του δρόμου. Ο οδηγός θέλησε να πατήσει το σκυλί που δεν έφευγε, όμως ο συνεπιβάτης του τον εμπόδισε. Τελικά, η υπομονή του οδηγού εξαντλήθηκε και ζόρισε το άλογό του να προχωρήσει. Τη 
στιγμή που το κάρο άγγιξε το σκυλί η ατμόσφαιρα μύρισε θείο και το σκυλί χάθηκε σαν σφαίρα φωτιάς. Μετά από μερικές μέρες, ο οδηγός πέθανε απροσδόκητα.
Πολλοί Βρετανοί αγρότες πιστεύουν ότι τα μαύρα σκυλιά είναι "πνεύματα της εκκλησίας". ένα είδος ξωτικών που προστατεύουν τα γύρω από τις εκκλησίες μικρά κοιμητήρια από τον διάβολο.
Οι ρίζες αυτής της αντίληψης φτάνει στην αρχαία πρακτική της ταφής ενός μαύρου σκύλου στη βόρεια πλευρά του κοιμητηρίου για να γλυτώσει μια ανθρώπινη ψυχή από την αγγαρεία της φύλαξης του χώρου. Αυτό πιστεύανε ότι ήταν το καθήκον του πρώτου νεκρού που θα θαβόταν στο κοιμητήριο.

- Ελάχιστοι ερευνητές προσπάθησαν να εξηγήσουν την ύπαρξη των σκυλιών - φαντασμάτων. Αν εξετάσουμε τις αφηγήσεις που αναφέρονται στα μαύρα σκυλιά, με τις απαιτήσεις ενός ιστορικού, θα τις απορρίψουμε όλες σαν μη ικανοποιητικές. Μπορούμε επίσης, να τις χειριστούμε σαν ενδείξεις για κάποια ενορατική εμπειρία από μέρους του ανθρώπου που είδε το μαύρο σκυλί. Το πως θα ερμηνεύσουμε αυτή την εμπειρία είναι άλλο ζήτημα.
Ίσως όλες οι θεάσεις μαύρων σκυλιών να έχουν τις ρίζες τους στο νου του παρατηρητή. Αυτό, όμως, δεν κάνει την εμπειρία λιγότερο σημαντική. Βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή της συλλογής στοιχείων. Οι βάσιμες εξηγήσεις θα πρέπει να περιμένουν.

Στο παραπάνω κείμενο έκανα μια μικρή αναφορά σ' αυτό που ονομάζεται "μαύρος σκύλος της κολάσεως"
Παρακάτω σας δίνω μερικά link αν θέλετε να δείτε περισσότερα γι' αυτό το θέμα ;





και το τραγουδάκι του 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου