Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τι υλικά και εργαλεία χρειάζονται για να αρχίσεις τη ζωγραφική.

Τα υλικά και εργαλεία που χρησιμοποίησα και χρησιμοποιώ καθημερινά για να ζωγραφίσω.




Νερομπογιές, όσα περισσότερα χρώματα έχει το σετ τόσο το καλύτερο για να μην (τουλάχιστον στην αρχή) χρειάζεται να κάνουμε ανάμειξη χρωμάτων, δηλαδή να έχουμε επιλογές. Οπωσδήποτε κοιτάμε να έχει χρώμα κάτι που να μοιάζει με το χρώμα του δέρματος.


Μερικά πινέλα, στην αρχή ότι να είναι, συνήθως αυτά που θα βρούμε δώρο στη συσκευασία με τις νερομπογιές. Εγώ έκανα ζαβολιά και αγόρασα μερικά extra, ένα φτηνό σετ. Όταν θα ασχοληθείς με τη ζωγραφική αρκετά θα δεις και τι χρειάζεσαι και δεν έχεις. Η αγορά πολλών πραγμάτων πριν αρχίσεις είναι σπατάλη και λάθος αγορά.


Μερικά φτηνά μολύβια, αυτά με τη σβήστρα από πάνω.


Μερικούς στυλούς gel μαύρους, αυτοί στη φωτογραφία αγοράστηκαν 1 € , το σετ έχει 4 μαύρους που θα χρειαστούμε, 1 μπλε και ένα κόκκινο που δεν θα χρειαστούμε, τουλάχιστον στην ζωγραφική. Ήταν φτηνή αγορά από τα καταστήματα του ενός ευρώ.


Άσπρη σβήστρα.


Ένα σετ ξυλομπογιές των 3ων ευρώ κατά προτίμηση γνωστής μάρκας.


Χαρτί για νερομπογιές. Αυτά στη φωτογραφία τα αγοράζω 2 ευρώ, είναι 165 γραμμάρια και η συσκευασία έχει 30 τεμάχια. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά για να κάνουμε πειράματα και εξάσκηση χωρίς να ξοδευόμαστε είναι άριστη επιλογή.


Σετ με σφουγγαράκια του μέικ-απ και ένα ρολό χαρτί υγείας ή χαρτί κουζίνας.


Δοχεία για νερό, εδώ έχω κόψει μπουκάλια πλαστικά.


Πιτσιλιστήρια νερού. Συνήθως τα βρίσκουμε σε καταστήματα καλλυντικών και μία μεταλλική ξύστρα.




Πινέλο νερομπογιάς, που το στέλεχός του γεμίζει με νερό για να μη στεγνώνει ποτέ.
Γεμίζετε το στέλεχος με νερό για να κρατιέται πάντα υγρό το πινέλο και ξενοιάζετε από το συνεχές βούτηγμα πριν ζωγραφίσετε.
Το αγόρασα 4€.

Αυτά είναι όλα τα υλικά και εργαλεία που χρειάζονται για να αρχίσουμε να ζωγραφίζουμε. Βέβαια οι αγορές δεν σταματούν εδώ αλλά εγώ προσωπικά δεν χρειάστηκα και πολλά περισσότερα πράγματα για να κάνω την πλάκα μου. Άρχισα τη ζωγραφική το Νοέμβριο του 2016 και από τότε όποτε έχω την ευκαιρία ζωγραφίζω, δεν έγινα ζωγράφος και μάλλον αυτό είναι το καλό. Όσο το βλέπεις ερασιτεχνικά είναι και ωραίο.

Όλα τα πράγματα του άρθρου αγοράστηκαν από το Jumbo και το Πλαίσιο.

Η αξία όλων αυτών των υλικών του άρθρου δεν ξεπερνούν τα 20 - 22 €.
Για το τέλος μην ξεχάσω ότι χρειαζόμαστε και μερικά φωτοτυπικά χαρτιά, τα πιό φτηνά που θα βρούμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου